Azok a bizonyos első mondatok: izgalmas kérdések az első randin, kínos csönd helyett

Írta Szexvital.hu 2022-06-10 0 Hozzászólás

Előfordult már veled, hogy nehezen találtál olyan témát, amiről bátran beszélgethettél a randipartnereddel? Hát igen, az ilyen alkalmak gyakran fordulnak kínos hallgatásba. Éppen ezért fontos, hogy legyen miről beszélned egy randevún és főként egy új kapcsolatban. Most ahhoz hoztunk néhány tippet, hogy miről is beszélgethettek az első – két, három, négy – randevún, hogy ne lankadjon az érdeklődés.

A randevúk lényege az, hogy jobban megismerd a partneredet, hogy el tudd dönteni, van-e a párosotokban rövid, esetleg hosszú távú potenciál. Ennek egyik legjobb módja az, ha rengeteget beszélgettek egymással, amiből megtudhatod, hogy a randipartner hogyan gondolkodik és mit érez a számodra fontos dolgokkal kapcsolatban.

Ezen kívül, ha szeretnél egy kicsit tájékozódni leendő párodról és azokról a hobbikról, kérdésekről, amelyek jelenleg a figyelme fókuszában vannak, a beszélgetésnél kevés hatékonyabb módszer létezik erre. A megfelelő kérdések feltétele nélkül akár heteket vagy hónapokat tölthetsz valakivel, akiről a végén kiderül, hogy nem felel meg az elvárásaidnak. Ezért olyan fontos, hogy az első randevúkon folytatott beszélgetést olyan témákra tereld, amelyek segítenek megtalálni a keresett válaszokat. Egy tanács: a szex az első randin még ne helyezzen rátok nyomást.

Beszédtémák az első randevúkra

A jó randikérdések tehát:

 • segítenek gyorsabban felmérni, hogy működik-e a kémia kettőtök között,
 • gyorsabban megismerhetitek egymás személyiségét, a történeteket és a közös kapcsolódási területeket
 • bátorítja a beszélgetés/randevú tovább fűzését, folytatását.

 

 

Amit viszont mindenképpen tarts szem előtt, hogy a kérdések egyike sem arra való, hogy a randevúd alkalmával kihallgató módon szegezd neki őket a randipartnerednek. Végül is, nem egy alá-fölé rendelt állásinterjún vagytok, hanem egy elvileg kellemes eseményen. Jöjjenek hát a beszélgetést beizzító témakörök/kérdések.

 1. Milyen személyes / szenvedélyes projekten dolgozol mostanában?

Ez egy igazán releváns kérdés, hiszen anélkül, hogy konkrétan rákérdeznél mivel foglalkozik, mi köti le az idejét, megtudhatod, hogy mire fordítja az ideje és a képességei jelentős részét, mit tesz meg a megélhetéséért, mi a hobbija stb.

 1. Mi a legjobb ajándék, amit valaha adtál, illetve kaptál?

Ebből megtudhatod, hogy mennyire figyelmes a randipartnered. Árulkodó ugyanis, ha egyszerűen csak szereti letudni egy felszínes ajándékkal a karácsonyt vagy a számára – elvileg – fontos emberek születésnapját, de az is, ha időt és figyelmet szentel az ajándék kiválasztásának. Ugyanígy, ajándékozotti oldalról is árulkodó, hogy mit értékel, mivel lehet igazán meglepni és levenni a lábáról.

 1. Hogy néz ki egy átlagos napod?

Ne azt kérdezd, hogy "Mit csinálsz, mivel foglalkozol?" Praktikusabb ehelyett arról faggatni a partneredet, hogy milyen átlagos, tipikus napja. Ez a kérdés sokkal határozottabb válaszokat ad és sokkal többet fogsz megtudni a személyiségéről.

Megtudhatod, hogy korán kelő-e, hogyan tölti a szabadidejét hétköznap vagy hétvégén és jellemzően a munkájuk is szóba kerül. Ilyenkor indirekt módon tudhatsz meg többet a karrierjéről is.

 1. Legutóbb ezt a könyvet/cikket olvastam, ez a véleményem róla. Neked?

Az szintén sokat elárul a partnered érdeklődési köréről és a kapcsolódási pontokról – vagy épp a hiányukról –, hogy tud-e reflektálni az általad olvasott könyvekre vagy cikkekre. Természetesen az, ha nem olvasta azt, amit te, még nem kell, hogy vízválasztó legyen. Tovább is fűzhetitek a beszélgetést arra, hogy ki-milyen könyveket szeret olvasni, mit szeret bennük, vagy épp milyen médiatermékeket hajlandó/szokott olvasni és követni.

 1. Hogyan szeretsz nyaralni? Milyen számodra egy ideális nyaralás?

Az emberek gyakran kérdezik egymástól, hogy „Voltál mostanában nyaralni?” Akkor azonban a randipartnered mostanában nem ment sehova, szintén kínos csendet eredményezhet. Ehelyett célszerűbb azt megkérdezni, hogy milyen számára egy ideális nyaralás? Inkább az aktív vagy passzív kikapcsolódást szereti? A kulturális programokat kedveli, vagy a sportosokat?

Vidék vagy város? Tengerpart vagy tó? Tenger vagy hegyek? Szálloda vagy kemping? Megannyi érdekes és izgalmas terület, ahol a válaszok jobban árulkodnak a személyiségünkről, mint azt előre gondolnánk.

 

 

 1. Történt veled ma valami meglepő?

Ne csak azt kérdezd: „Milyen volt a napod?” Ehelyett inkább arról érdeklődj, hogy mi volt meglepő a partnered napjában. Megpróbálhatod úgy feltenni a kérdést, hogy mondja el a napja csúcspontját és a mélypontját is. Ezzel a trükkel kisebb valószínűséggel kapsz olyan roppant megfontolt és érdekfeszítő választ, mint a „jó” vagy „nagyon jó”.

 1. Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

A kérdésre adott válasz sokat elárul arról, hogy a randipartnered kit és mit tart igazán fontosnak az életében. Emellett, rengeteg szép témával és kapcsolódó kérdésekkel fűzheti tovább a beszélgetés fonalát. Ráadásul az érdeklődést is kölcsönössé teheted, ha te is megosztod a saját kedvenc tanácsodat és elmondod azt is, hogy miért fontos számodra a jelentése és az a személy, akitől kaptad.

 1. Kérd meg, hogy meséljen a legközelebbi barátairól

Ezt a kérdést akkor a legjobb bedobni, ha a partnered megemlít a beszélgetés pontján egy barátot vagy elmesél egyet a barátaival közös történetei közül. Ez egy nagyszerű utókérdés, amely segít megismerni, kikkel tölti a szabadidejét.

 1. Milyen voltál gyerekként?

Vannak, akik azt kérdezik: „Közel állsz a családodhoz?” Azonban ez egy kicsit túl személyes kérdés lehet az első randevú során és vagy elzárkóznak a válaszadás elől, vagy túl rövidre zárják a témát, ergo valószínűleg nem mondanak igazat. Ezért inkább kérdezd arról a partneredet, hogy milyen volt gyerekként és hagyd, hogy meséljen kicsit magáról és a családjáról.

 1. Megnéztem a ____-t és imádom. Te láttál mostanában valami jó filmet vagy tévéműsort?

Ez egy egyszerű kérdés és remek képet ad a filmes ízlésről, ráadásul jókat vitatkozhattok és évődhettek a különböző ízlés miatt is. Ami egyébként nem feltétlenül baj, hiszen tágíthatjátok egymás látókörét. Egyébként itt és talán a könyves kérdésnél is felteheted amolyan bónusz kérdésként, hogy melyik kitalált karakterhez kötődik a legjobban? Hacsak nem Hasfelmetsző Jack lesz a válasz, igazán vicces kimenetele lehet a faggatózásnak.

 

Neked mik a kedvenc randikérdéseid? Melyiket fogod kipróbálni legközelebb a fentiek közül?

Véleményed