A te gyönyöröd a te felelősséged: 5+1 tipp ahhoz, hogy kiélhesd a vágyaid…

Írta Szexvital.hu 2022-01-10 0 Hozzászólás

… vagy visszautasítsd azt, ami nem tetszik. Azt kívánod, hogy a párod bárcsak másképp csinálna valamit az ágyban? Szeretnél kipróbálni egy új pózt, tempót, érintést vagy szexjátékot? Akkor van egy rossz hírünk: bármennyire is kínosnak érzed a kérést, neked kell elmondanod, hogy mit szeretnél. Senki sem gondolatolvasó. Szerencsére hoztunk neked néhány tippet, amivel könnyebben a párod tudtára adhatod: mi az, amit kipróbálnál és mi az, amit azonnal húzzatok le a repertoárból.

Rengeteg férfi és nő találja kényelmetlennek, hogy kifejezze a hálószobai hancúrt illető vágyait. Annak ellenére, hogy a partnerek közötti kommunikáció a jó kapcsolat alapja, pontosan azzal kapcsolatban szemérmeskedünk a legtöbbet, ami tetőtől talpig minden porcikát átjáró orgazmussal kecsegtet.

Gondolj csak bele: te talán nem szeretnéd, ha a párod megosztaná veled, mi indítja be igazán? Mi az, amitől akár 1 perc alatt is elélvez? Pedig a párod is biztosan így érez ezzel kapcsolatban, nem igaz? Úgyhogy itt az ideje felkötni azt a bizonyost és belecsapni a lecsóba.

 

 

Így kommunikálj a pároddal a szexről

Az egyik első és legfontosabb dolog, hogy sose támadólag lépjél fel, illetve figyelj arra is, hogy ne szemrehányásként hangozzon, amit mondasz. Főleg azért, mert felesleges a párodat hibáztatnod azért, mert nem tetted szóvá, hogy mi is az, amit kipróbálnál vagy amit nem kedvelsz az ágyban.

  1. Időzíts megfelelően

Mindennek megvan a maga helye és ideje. Abban az esetben, ha például lassítanál vagy gyorsítanál az aktus tempóján, esetleg valamilyen pozíciót váltanál, nyugodtan kezdeményezz szex közben, hiszen helyzet van, amin épp változtatni lehet.

Akkor azonban, ha valami teljesen új dolgot próbálnál ki, például az anális szexet, a prosztataizgatást, egy párvibrátort, a swingert vagy épp a BDSM-et, jobb, ha mindkettőtökön van ruha a beszélgetés kezdetén. Az ilyen komolyabb fajsúlyú témákat ne az akció közben hozd fel, hanem akkor, ha van néhány nyugodt és szabad percetek beszélgetni, esetleg randira vagy más közös programra készültök.

Így biztosíthatod a párodnak azt a teret és stresszmentes környezetet, amelyre szüksége van a kérésed feldolgozásához. Anélkül, hogy nyomást érezne magán vagy épp a teljesítménykényszer venné át fölötte az uralmat.

  1. A kommunikációd stílusa legyen pozitív és proaktív

Sokkal konstruktívabb, ha azt mondod a partnerednek: „Segítenél feljutni a csúcsra?” mint az, ha a tetten vagy annak hiányán keresztül neheztelsz rá, vagy magadba fojtod és lenyeled a dühödet.

A párod nem gondolatolvasó. Tehát ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban vagy lassabban, keményebben vagy lágyabban mozogjon, szólj neki. Vagy nyújts neki segítő kezet és mutasd meg, hogyan folytassa.

Ugyanez igaz abban az esetben is, ha valamit esetleg nem akarsz tovább elviselni. Ha már unod az unalomig ismételt pózt, ha nem tetszik az előjáték technikája, bármi, ami zavar: kedvesen mondd el neki, hogy ez az érintés többé már nem elégít ki és valami újra vágysz. Utána pedig finoman rá is vezetheted, hogy milyen mocskos kis fantáziaképek peregnek a fejedben.

  1. Tartsd tiszteletben a másik határait

Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy amire vágysz, az esetleg nem kívánatos a partnered számára. Még az is előfordulhat, hogy azért, mert nem érzik magukat biztonságban, például kikötözés közben. Ilyenkor feltétlenül tiszteletben kell tartani határait. Úgy sosem kerül sor észbontóan jó szexre, ha az egyik fél kényszerítve érzi magát egy számára kellemetlen dologra. Vagy, ha nem érzi biztonságban magát és ez az aktus során végig feszélyezni fogja.

És még egy fontos dolog: azért, mert te elég bátor voltál kifejezni a vágyaidat, nem jelenti automatikusan azt, hogy partnerednek kötelező eleget tennie a kérésednek. A kapcsolat nem diktatúra és a hálószoba nem a másik igényeinek, preferenciáinak figyelmen kívül hagyására való. Ha a kérésedet kevesebb lelkesedés övezte, mint szeretted volna, keress olyan alternatív megoldásokat, amelyek mindkettőtök számára vállalhatók és izgalmasak, izgatóak.

 

 

  1. Ne legyél türelmetlen: egy kis gyakorlásra mindenkinek szüksége van

Tökéletes szex nem létezik. A végtagok akadályoztatva vannak, a lepedők összegabalyodnak, a testek furcsa hangokat adnak ki. Mégis, a varázslat pontosan ebben a káoszban rejlik. Éppen ezért, ha a partnered nem pontosan azt csinálja pontosan, amit szeretnél, noha többször is kérted, akkor az aktus nem a megfelelő idő arra, hogy megbántódj és dühös vagy frusztrált légy.

Tudod, hogy mi a legjobb, amit tehetsz? Bocsáss meg a feledékenységért és add át magad a pillanatnak. Beszélj a pároddal inkább később, amikor a párodon is kisebb a nyomás, a megfelelési kényszer. Illetve, lehetőleg akkor, ha mindketten felöltöztek és tisztán gondolkodtok.

  1. Jó tett helyébe jót várj

A másik igényeire figyelés legyen kölcsönös: ha a párod pozitívan fogadta a kérésedet, te se utasítsd vissza őt első blikkre. Természetesen itt is fontos kompromisszumos megoldásra törekedni. Amennyiben esetleg neked nem fekszik a kérése, nyugodtan mondd meg neki. Hiszen ahogy őt sem lehet kötelezni semmire, úgy neked sem kell olyat tenned, amitől kényelmetlenül érzed magad vagy megszűnik a biztonságérzeted.

De az egyoldalúság itt is megbosszulja magát, ezért fontos a kedvesed tudtára adnod, hogy ha szeretné megosztani veled a titkos vágyait, nyugodtan megteheti. És együtt majd kitaláljátok, hogyan valósítsátok meg úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

+1 Figyelj az intő jelekre

Ha higgadtan, nem követelőzve és kedvesen adtál hangot a vágyainak, mégis úgy tűnik, hogy a párodnak nem érdeke, hogy te is jobban élvezd a szexet, akkor ez utalhat arra is, hogy talán nem ő az igazi.

Főleg akkor, ha ez többször, már-már rendszeresen előfordul, mert mindenkinek lehet olyan rossz napja, amikor az egyik fülén be, a másikon meg kifelé megy az információ.

De, ha túl sűrűn fordul ez elő, ráadásul a te károdra, akkor ez jelezheti azt is, hogy a párod nem igazán szereti ezt a kapcsolatot, vagy nem tekint egyenrangú félnek. Egyik sem túl derűs kilátás.

Véleményed