A szexjátékok érzéki világa – az ár lenne a perdöntő tényező?

Írta Szexvital.hu 2021-07-05 0 Hozzászólás

Sokak számára még mindig húsba – vagy inkább prüdériába – vágó kérdés, hogy használjunk-e szexjátékot vagy sem? Jót tesz-e az egészségednek vagy sem? És mi lesz akkor, ha kihozza a postás és híre megy, hogy milyen érzéki kényeztetőkkel kedveskedsz a testednek. Szerencsére egyre többen vetkőzik le a gátlásaikat – és a ruháikat – így már egy-egy vibrátor vagy péniszgyűrű sem veri ki a biztosítékot. Az már annál inkább megosztja az orgazmusra vágyó kedélyeket, hogy milyen legyen az a szexjáték: olcsó vagy drága?

Képzeld el, hogy egy szexshopban dolgozol

Egy kellemesen forró délelőttön a pult mellett rendezgeted a vibrátorokat és újra töltöd a kifogyóban lévő síkosító és óvszerkészleteket. Egyszer csak meghallod, ahogy a bejárat fölötti csengő megszólal és egy zavarban lévő férfi vagy nő lép be az intim titkokkal terhes, mégis borzongatóan csalogató boltba.

 

 

Szinte semerre sem nézve végig suhannak a roskadásig töltött polcok között, de sem a fájdalmasan jó BDSM-eszközökre, sem a mandzsettákra, de még a párvibrátorokra sem vet még egy kósza pillantást sem. Kezdetben. Aztán ahogy megnyugszik afelől, hogy nincsenek kamerák és csúfolódó szomszédok a közelében, egyre fesztelenebbül veszi szemügyre a választékot.

Persze ahogy felfedezi a minden igényt kielégítő kínálatot és megpróbálja elképzelni az análvibrátort működés közben, azért némi pírréteg felkúszik az arcára. Azonban a kitartó nézelődés ellenére nem találja meg amit keres, viszont feszíti a vágy és sürgeti az idő: végül hozzád lép és a segítségedet kéri: egy vibrátort szeretnék, de olyan 12 000 – 15 000 Ft-nál nem szánnék rá többet. Nos. Szerinted megéri ez az összeg? Túl kevés egy jó vibrátorért vagy már akár túlzás?

A kérdés nemcsak az, hogy mennyit szánsz a saját vagy párod orgazmusára

Az egyik leggyakoribb visszajelzés, amit a szexshopok és szexwebshopok eladói kapnak – amellett, hogy „te jó ég, már ilyen is létezik?!” – az árakkal kapcsolatos. Vannak ugyanis nem véletlenül preferált termékcsaládok mind a női, mind a férfi szexjátékok között, amelyek a 5000-8000 Ft-os termékekhez viszonyítva valóban magasabb árkategóriát képviselnek.

Ilyenkor természetesen mindig előáll a dilemma, hogy mégis melyiket érdemes megvenni? Az olcsóbbat vagy a drágábbat éri meg preferálni? Nos, mindkettőnek megvan a maga előnye, éppen ezért szokott többségében a fenti jelenet lejátszódni. Az mindenképpen az olcsóbb eszközök mellett szól, hogy egyfelől egyszerre nem igényelnek nagyobb kiadást, másfelől addig, amíg ismerkedünk a különböző játékokkal és kitapasztaljuk, hogy:

  • melyik okoz nekünk örömöt és melyik nem,
  • melyik esik kézre és melyik kellemes tapintású,
  • melyik kényelmes és melyiktől érezzük magunkat furcsán,
  • milyen plusz funkciókra vágyunk esetleg…

… addig az olcsóbb eszközök is tökéletesen megfelelhetnek.

Persze sok egyéb szempont mellett azért a szégyen is hozzájárul ahhoz, hogy az orgazmusunkért cserébe se adjunk ki többet egy bizonyos összegnél. Ha az illetőt, akár téged arra tanítottak kiskorodban, hogy az orgazmust inkább ne hozd szóba és kínos témaként tekintettek rá, ha megbüntettek, amikor rajtakaptak a maszturbálás során, akkor bizony tudat alatt is kialakulhat az a gát, hogy a saját vágyunkra kár és nem is illik nagyobb összeget „pazarolni.”

Viszont, ha ezt a részét ki is vesszük az egyenletből, mi alapján érdemes eldönteni, hogy az adott szexjátékért megéri-e kiadni esetleg több tízezer Ft-ot? Ebben a cikkben ennek járunk utána: miért éri meg időnként inkább a nagyobb kiadással járó örömszerzőt beszerezni.

 

 

5 ok, amiért megéri a drágább eszközt választani

  1. A drágább eszközök általában többet nyújtanak

Például szélesebb skálán mozognak a rezgőfunkciók, többféle rezgéstípus is elérhető, esetleg halkabb, mint egy olcsóbb modell. Ráadásul képesek nem csak egy adott pontra koncentrálni, gondolj csak a párvibrátorokra vagy a csiklóizgatós vibrátorokra.

  1. Az esetek többségében jobb a kialakításuk is

A tervezés során a drágább kategóriás termékeknél különös figyelmet fordítanak az örömszerzők formájára, textúrájára, a motor és a kapcsolók elhelyezésére, illetve kézre eső, kényelmes kezelési lehetőségeire.

  1. Több mint valószínű, hogy bőrbarát és tartósabb anyagokból készülnek

Alapvető fontosságú, hogy olyan szexjátékot vásárolj, ami nem irritálja a bőrödet. Vannak olyan anyagok, amik esetleg allergiás reakciókat – például bőrpírt és kiütéseket – váltanak ki, miután érintkeztek a bőröddel. A magasabb árfekvésű szexjátékoknál ügyelnek arra, hogy még véletlenül se kerülj kapcsolatba ilyen káros anyagokkal.

Emellett fontos az is, hogy a szexjáték könnyen tisztítható és higiénikusan tárolható legyen. Ehhez persze nem árt, ha az anyagban nem tesz kárt a szappanos víz, illetve a különféle tisztító folyadékok sem, ezzel is növelve az eszköz tartósságát. Ráadásul a tiszta szilikonon vagy épp az orvosi fémen kevésbé tapadnak meg a különböző kórokozók és baktériumok.

  1. Elfelejtheted az elemeket

Nincs is rosszabb annál, mint amikor végre van időd egy kicsit játszani magaddal vagy a pároddal, de az a fránya elem lemerült az eszközben. A drágább szexjátékok már akkumulátoros kialakításúak, így egy USB kábel segítségével hosszú időre feltöltheted őket.

  1. Hosszú távon pénzt takarítasz meg

Egyfelől a drágább játékok garanciásak, ami már önmagában is védi a pénzedet. Ezen felül azonban arról se feledkezz meg, hogy a drágább játékok alapesetben és normál használat mellett, évekig veled lehetnek és nem kell 2-3 havonta cserélgetned őket, mint az olcsóbb eszközöknél. Ez hosszú távon igenis kifizetődik neked.

Csak rajtad áll, hogy időről időre milyen árfekvésű szexjátékba fektetsz. De az orgazmusod, a biztonságod és a pénztárcád miatt hosszú távon jobban jársz a drágább gyönyörszerzőkkel. Próbáld ki vagy fel, találd meg a hozzád, vagy a hozzátok illő darabokat, aztán élvezd az orgazmus robbanásközeli élményét, ahányszor csak bírod és szeretnéd.

Ne feledd: a társadalom általában azt tanítja nekünk, hogy a szex szégyenteljes - elrejtendő dolog, amit titkolni kell és nem illik róla sokat gondolkodni vagy beszélni. De mi azon a véleményen vagyunk, hogy a gyönyöröd mindent megér.

Véleményed