Az 5+5 legvonzóbb női és férfi tulajdonság

Írta Szexvital.hu 2019-07-09 0 Hozzászólás

Megegyezhetünk abban, hogy a szexuális vonzalomhoz több különböző “hozzávalóra” van szükség. Ilyen például a szimpátia, a megkapó külső vagy akár az illatt… Viszont a külsőségek mellett sokkal lényegesebb belső tulajdonságok is szerepet kapnak! 

A szép emberekhez szinte mindenki vonzódik, de a külső jegyeken túl vannak olyan jellemzők, amelyek fokozzák a vonzalmat. Megkerestük azokat a belső személyiségjegyeket, amik a legfontosabbak az ellenkező nem szerint. 

5 legvonzóbb női tulajdonság a férfiak szerint

Mielőtt belevágnánk fontos leszögezni, hogy a férfiaknak elsősorban valóban a külső számít… legalábbis az ismerkedés és a vadászat során. A nők felé elvárás, hogy esztétikusak legyenek, akiket büszkén lehet “mutogatni” a férfitársaknak. Egy bizonyos idő után mégis ráeszmélnek a pasik, hogy a jó szex mellett vannak egyéb igényeik is: például nevetni egy jót, megbeszélni az élet nagy dolgait, akár elmenni közösen egy meccsre és akkor még nem is beszéltünk az anyai ösztön fontosságáról. Szóval egyáltalán nem minden a külső, a belső tulajdonságok a férfi érettségével válnak egyre fontosabbá. 

1. Magabiztosság 

A lista élére a magabiztosság került. Minden ember küzd valamennyire a komplexusaival, viszont, ha valakiről üvölt, hogy nincs megelégedve magával, akkor az későbbre csak több bonyodalmat ígér. Félreértés ne essék, minden pasi szeretne férfi lenni, viszont senki nem akarja megmenteni a társát folyamatosan. A magabiztosságból fakad például a szexuális kisugárzás, az önállóság, a saját vélemény is, ezért is olyan vonzó: egy egyedi, talpraesett nő biztos, hogy magabiztos. 

2. Intelligencia

Az már a bevezetőből kiderült, hogy hiába csinos egy nő, ha belül kong az ürességtől, sajnos nem számíthat nagyon hosszútávú érdeklődőkre. A férfiaknak fontos, hogy a társukkal el lehessen menni társaságba, tájékozott legyen az aktualitásokkal kapcsolatban, értsen jól valamihez, tanult legyen… talán magas elvárásnak tűnhet, de igazából csak annyi, amit egy nő is viszont elvár a férfitól. Mindenki tudja, hogy az igazi “aranyélet” az, amikor egy kiadós hancúr után pucéran henteregve beszélgettek órákig! 

a-legvonzobb-noi-es-ferfi-tulajdonsagok-1

3. Kedvesség 

Alapvető tulajdonságnak tűnik? Pedig nem az! A nők a szurkálódás nagymesterei: “Miért nem vagy képes lehajtani a wc-deszkát?”, “Kezdj el végre diétázni, akkora hasad van!”, “Hányszor kértem, hogy ne igyál annyi sört?” ... Ismerős? Természetes jelenség, hogy a pár csiszolódik egymáshoz, viszont a nők gyakran változtatni szeretnének a férfiakon, és valamivel kapcsolatban a nemtetszésüket ritkán fejezik ki elfogadható hangnemben. A pasik egy nehéz nap után gyöngédségre és megértésre vágynak, nem pedig arra, hogy egy hét fejű sárkány fogadja őket otthon.

4. Humor

Nevetés nélkül nincs értelme az életnek! Nem kevés akadállyal küzd meg egy felnőtt ember nap mint nap, ezért az ideális nő tud nevetni az élet dolgain. Senki sem kedveli a problémázást és a vészmadárkodást, viszont egy igazán jó fej társsal öröm együtt kelni és feküdni, a közös minőségi időtöltés pedig a jó kapcsolat egyik alapköve! 

5. Nőies báj 

Ez szintén elemi vonásnak kéne lennie, nem igaz? Mégis sok nő az idő múlásával elengedi magát és ezzel búcsút int a nőiességének. Gyakori eset, hogy a női szerepből átcsúsznak valamilyen másikba, például a feleség vagy az anya szerepébe. Ezzel gyakran társul egy kis hanyagság, kényelem, többé már nem olyan fontos a megjelenés, vagy hogy a férfi mit gondol, vagy milyen állapotban találkozik a nővel. Ez már az együttéléssel elkezdődik, ezért nagyon fontos, hogy a nő az egész kapcsolatban nő maradjon. Egy nő pedig csinos, ápolt, fitt és mindig csábos mindenki számára! 

Tény, hogy nem könnyű, sőt, nem is kell tökéletes nőnek lenni más kedvéért, viszont saját magunk felé meg kell adni a tisztelet és mérlegelni, hogy milyen nők akarunk lenni valójában! Két nagy csoportot szoktak emlegetni, aminek az egyvelege teszi az igazi nőt ideálissá. Az úgynevezett “házőrző” típus, aki otthont teremt, alázatosan menedzseli a gyerekeket és a háztartást. Gondoskodik a családról, problémamegoldó, lehet rá támaszkodni. A másik nagy kategória a “macskanő”, aki szépségével és bájával a férfiakat magával sodorja. Szexi, csábos és igazi ünnep őt megkaparintani.

Ha a metaforáknál maradunk, akkor könnyű levonni a párhuzamot, hogy a vad és szenvedélyes macskanőt végül egy férfi úgyis megszelídíti, és doromboló házi cicus lesz belőle, viszont az igazság akkor is a kettő között van!  

5 legvonzóbb férfi tulajdonság a nők szerint

Nézzük meg a másik oldalt is! Vajon széles vállon, csillogó szemeken és telt ajkakon kívül mi az, ami szerelmessé tehet egy nőt? Mitől érdemlik ki a férfiak a “jó pasi” címet? 

1. Biztonságot ad

A legfontosabb férfi érték a biztonság. Egy nő számára elengedhetetlen ez az érzés, és már az ősidők óta a családfőnek ez a valódi szerepe. Egy igazi férfi megvédi a társát, oltalmazza bármi történjék is. A mai világban ez már nem az ellenséges törzsek és a természeti erők elleni védelem, de az anyagi biztonság, az erkölcsi támasz, a hűség, a külső atrocitások mind ide tartoznak. Nemes feladat, ám egyáltalán nem könnyű!

2. Nem magamutogató, nem piperkőc 

A legjobb pasik sosem tudják magukról igazán, hogy azok! A magabiztosság természetesen a férfiaknál is igen lényeges tulajdonság, de senki sem szeret egy olyan fickó társaságában lenni, aki folyamatosan ünnepelteti magát. Az ápoltság és a jó ízlés nagyon megnyerő, viszont túlzások nélkül az! Furán néz ki, ha egy férfi látványosan pedálozik a figyelemért sokkal szexibb, ha csak csendben vonzza a női tekinteteket, mint a mágnest. 

3. Úriember

Mekkora klisé! - gondolhatja ezt mindenki joggal, viszont attól még így van! Manapság már kiveszett a társadalomból az etikett, ezért a nők nagyon tudják értékelni, ha egy férfi figyelmes. Az apró gesztusok rabolják el a nő szívét igazán, amik a régi tisztelettudó korba és kultúrába repítenek vissza! Ez nem csak annyit jelent, hogy az étteremben ő fizet, hanem figyelmesen érdeklődik, meghallgat, felsegíti a kabátot, nem tesz sekélyes megjegyzéseket… kicsiny tettek, amik nagy hatást gyakorolnak a nőkre. 

a-legvonzobb-noi-es-ferfi-tulajdonsagok-2

4. Megbízható, őszinte

A biztonsághoz hasonlóan a nőknek az a legfontosabb, hogy számíthassanak a párjukra. Ez minden területre igaz, a közös tervekre, az együttélésre, a családra vagy akár a szexre. Ha egy férfi valamit megígér, akkor az úgy is lesz. Nincs annál kiábrándítóbb, amikor egy pasit folyamatosan nyaggatni kell, hogy megcsinálja, amire elvileg a szavát adta! 

5. Felelősségérzet 

A nőkbe van kódolva a családalapítás és a gyermeknevelés, ezért fontos számukra, hogy olyan társ mellett kössenek ki, aki kiváló apamodell lehet a számukra. Ez akár tudatalatt is dolgozhat bennük a társkeresés során, éppen ezért az ideális férfi egyik ismérve, hogy képes felelősséget vállalni és rendelkezik apai erényekkel. 

Jól látható, hogy a nőknek mennyivel különbözőbb tulajdonságok fontosabbak, mint egy férfinak. Sokkal fontosabb a stabilitás, mint hogy mondjuk lazán vagy humorosan teljenek a hétköznapok. Persze az ember mindenképpen a legtökéletesebb társat keresi, akiben minden jó tulajdonság jelen van, de jól tudjuk, hogy tökéletes úgysem létezik! 

Szerinted milyen tulajdonság tesznek valakit igazán vonzóvá? Írd meg az oldal alján a véleményed!

Véleményed