5 szexpóz, amihez kell a kondi – avagy miért jobb a szex, ha formában tartod magad?

Írta Szexvital.hu 2020-05-11 0 Hozzászólás

Amennyiben időnként többre is vágynál egy sima misszionáriuspóznál, jó lesz, ha felkötöd azt a bizonyost: mert az igazán mélyre hatoló és különleges élményt nyújtó pózok között bizony vannak olyanok, amikhez kell a kitartó állóképesség. És még néhány más izom megfelelő karbantartása. Szerencsére most fellebbentjük a fátylat arról, hogy milyen pozitúrákat érdemes kipróbálnod, ha jó kondiban vagy – de ahhoz is adunk néhány tippet, hogy milyen edzéseket érdemes végezned a jobb szex és az intenzív orgazmus érdekében.

Szerencsére ma már nem azt a világot éljük, amikor a szexet csak és kizárólag hálóingben, egy sötét szobában lévő ágyban, illetve a reprodukció érdekében űzték a népek. Akkoriban ugyanis még az orgazmus is bűnös dolognak számított, amit meg kellett gyónni a papnak – mai szemmel nézve, ez azért elég bizarrnak tűnik.

Mindenesetre így a XXI. század hajnalán már nem csak ágyban, párnák között, hálóruhában és az élvezetet száműzve tudjuk élvezni egymást. Ennek ellenére rengeteg olyan pár van, akik egy idő után már nem próbálkoznak új pózokkal, helyszínekkel, esetleg szerepjátékokkal, vagy bármi olyan dologgal, ami egy kicsit is megfűszerezné a nemi életüket.

 

 

De mi lehet ennek az oka?

A probléma gyökere többek között a hosszú évek – hónapok alatti megszokásból ered. Hosszútávú kapcsolat esetén ugyanis már nincs szükség hosszas hódításra, főleg akkor, ha mindkét felet bedarálják a szürke hétköznapok. Futó vagy akár egyéjszakás kalandok között pedig nem mindig azon van a hangsúly, hogy a lehető legváltozatosabb pózokban élvezzék ki az együtt töltött időt a partnerek.

És aztán persze megemlíthetjük még azt is, amikor igény lenne a kutyapóznál és a cowgirlnél változatosabb helyzetekre, de egyszerűen a testi kondíció nem teszi ezt lehetővé a párok számára. Mert tagadhatnánk a tényt, de a jó szexhez azért jó erőnlétre is szükség van.

Ezért teszi jobbá a lepedőakrobatikát a rendszeres edzés

A tudomány jelenlegi állása szerint azt kell mondjuk, hogy jobban járunk, ha a jobb szexért gyúrunk, mintha a szexre alapoznánk a kalóriák égetését. Egy kutatás szerint[1] ugyanis még az igazán intenzív menetekkel sem égetünk el annyi kalóriát, amennyit azt előzetesen gondolnánk.

Addig, amíg a férfiak a szex alatt percenként 4,2 kalóriát égetnek el, míg a nők esetében már csak 3,1 kalória kerül ledolgozásra minden egyes szexszel töltött perc során. Szóval abban az esetben, ha átlagosan 20 percet számolunk egy aktusra, akkor nem áll túl jól a szénánk.

Ezzel szemben viszont már például a férfiak 276 kalóriát tudnak elégetni 30 percnyi futópadon töltött idővel, de a hölgyek esetében is 213 kalória kerül ledolgozásra, úgyhogy mondhatjuk azt, hogy 1:0 az edzés javára.

Ehhez vegyük hozzá azt is, hogy ha jobban belegondolunk, nemcsak a nemi szerveinkre van szükség az aktus alatt[2]: a szex során ugyanis megemelkedik a pulzusszám, a vérnyomás, gyorsabban vesszük a levegőt és a pózoktól függően, nagyobb terhelés jut az egyes izomcsoportokra is. Nem mellesleg, az sem árt meg, ha a szívünk is lépést tud tartani a testünk többi részével, úgyhogy itt az ideje kicsit nagyobb figyelmet fordítani a testmozgásra is.

 

 

Így edz a jobb szexért és az intenzívebb orgazmusért

A mélyreható élményért elsősorban a medencefenéki izmokat érdemes edzenie férfiaknak és nőknek egyaránt, hiszen akkor, ha túl feszesek vagy ellenkezőleg, túl gyengék az itt található izmok, akkor férfiaknál merevedési zavar léphet fel, míg a nőknél a szex élvezete esik kútba.

Igaz, az idő előrehaladtával a kismedencei izmok óhatatlanul gyengülni kezdenek, például dohányzás, asztma vagy akár műtét következtében, míg az ülőmunka, a sok stressz miatt feszesebbé válhatnak az itteni izmok. Ez viszont akár a szex alatt – vagy épp után – fellépő hát- és derékfájdalomhoz vezethet.

Minderre a Harvard kutatói jöttek rá, amikor egy tanulmányukban[3] arra a következtetésre jutottak, hogy a Kegel-torna összehúzó-elengedő gyakorlatainak köszönhetően mindkét nem esetében remekül karbantarthatók a medencefenéki izmok, így javítható a szex minősége is.

A kutatók egyébként azt ajánlják[4], hogy a Kegel gyakorlatokon kívül végezz még plank nyújtásokat, amelyek a hát és a medence izmait edzik, míg a hídemelések a fenék és a láb izmait gyúrják kellően rugalmassá. Az állóképesség fokozása érdekében a futás, a guggolás és a felugrások segítenek. Zárásként pedig barátkozz össze a fekvőtámasszal, hiszen ezek a gyakorlatok a kar- és hasizmokra vannak a hálószobában is érezhető hatással.

Mindenesetre, ezt az 5 szexpózt próbáld ki, ha jó kondiban vagy!

  1. Az álló lovagló póz

Ebben a pózban főként az urak lesznek dolgoztatva, hiszen nekik kell tartaniuk a párjuk teljes súlyát. Mindenesetre emeld fel a barátnődet a megfelelő magasságba, majd szorosan öleljen át a lábaival és így próbáljon meglovagolni. Nem biztos, hogy túl sokáig tartható ez a póz, de azért a mély behatolás miatt megéri kipróbálni.

  1. A vízesés

Ebben a pózban már jobban megoszlanak az erőviszonyok. Feküdj le az ágyra úgy, hogy a lábad és a derekad még az ágy szélén legyen, viszont a felső tested már a földet érje. A barátnőd utána üljön rá a szerszámodra és máris indulhat a menet. A gyönyör fokozása érdekében nem árt, ha izgatod közben a csiklóját is, de az sem baj, ha csak gyönyörködsz a látványban.

  1. A talicskázás

Itt megint csak szükség lesz az állóképességre és a karizmokra is. Először is, vegyétek fel a kutyapózt, de maradj állva és a behatolás előtt emeld meg és szorítsd az oldaladhoz a párod lábait. Így hatolj be jó mélyen, a tempó már csak rajtad múlik: lehet gyors, kemény, de lassú és gyengéd is.

  1. Viennese Oyster

Ennek a póznak az a nehézsége, hogy miután a barátnőd hanyatt feküdt a földön vagy az ágyon, mindkét lábát a bokájánál fogva a feje fölött kell tartania. Ezalatt neked a barátnőd csípője mellett kell stabilan megtámaszkodnod, aztán már csak annyi a dolgotok, hogy mindketten tartsátok a felvett pózt és élvezzétek a behatolás mélységét.

  1. 69 – fejjel lefelé

Férfiként abszolút dominánsnak érezheted magad ebben a pozícióban, hiszen te tartod meg a partnered teljes súlyát – méghozzá fejjel lefelé, miközben orális kényeztetitek egymást. Azért ezzel a pózzal csak akkor próbálkozzatok, ha megfelelő erőnléttel és állóképességgel rendelkeztek, ellenkező esetben komoly baleset lehet az aktus vége!

Gyúrjatok rá a szexre és a próbáljátok ki a fenti pózokat, bár még ezekbe is vihettek egy kis csavart. A szokásos síkosító és óvszer pároson kívül ne feledkezzetek el az olyan izgi játékszerekről sem, mint például a gésagolyó, a vibrotojás, análdugók vagy épp szexhinták. Aztán meséljétek el kommentben, hogy mennyire jöttek be ezek az új pózok!

 

[1] Plos One; Julie Frappier – Isabelle Toupin – Joseph J. Levy – Mylene Aubertin-Leheudre – Antony D. Karelis: Energy Expenditure during Sexual Activity in Young Healthy Couples - https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0079342

[2] US National Library of Medicine National Institutes of Health; Keith A. Montgomery: Sexual Desire Disorders - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2695750/

[3] Harvard Health Publishing, Harvard Medical School; Kegels: Not for women only - https://www.health.harvard.edu/mens-health/kegels-not-for-women-only

[4] Healthline.com; Nicole Davis – Dr. Janet Brito: Does Being Fit Improve Your Sex Life? - https://www.healthline.com/health/healthy-sex/fit-sex

Véleményed