5 jel, ami arra utalhat, hogy ellaposodott a szexuális életetek

Írta Szexvital.hu 2020-12-01 0 Hozzászólás

A kapcsolat elején minden izzik a tűztől: egy friss pár akár minden este egymásnak tudna esni. Viszont ahogy telik az idő, lassan kezd kimenni minden izgalom a szexből, ami a kapcsolat rovására mehet.

Így, ha akár több éves házasságról van szó, fontos, hogy időben észre vegyük és kezelni tudjuk az intimitásban felmerülő problémákat és ne hagyjuk ellaposodni a szexuális életünket.

Ebben a cikkben felsorolunk 5 figyelmeztető jelet arra, hogy itt az ideje felrázni a vonzalmat köztetek. Ám nem hagyunk megoldás nélkül. Adunk 5 tippet is, hogyan lehet újra szenvedélyes szeretkezésekben részetek.

Íme az 5 jel:

  1. Minden fontosabbá válik, mint a szex 

Amikor a hétköznapok feladatai, és a kötelességeink kiszorítják a napból a meghittséget, ott kezd el a szexuális életünk romlani. Hiszen ha nem töltünk elég időt a párunkkal, szépen lassan eltávolodunk egymástól szexuálisan.

Ezzel nem azt mondjuk, hogy ha ne szexeltek minden nap, akkor valami borzalmas probléma van veletek. Csupán azt, hogy akármennyire rohanósak a hétköznapok, hetente pár alkalommal célszerű időt szakítanunk a párunkra az ágyban.

  1. Mindig átugorjátok az előjátékot 

Néha jól esik, amikor minden hezitálás nélkül neki esünk a párunknak és eufórikus gyönyörökben részesítjük egymást. Viszont, ha mára kikopott a régen hosszú percekig tartó előjáték, ott már lehetnek problémák.

Hiszen ez azt jelzi, hogy kevesebb energiát fordítotok egymásra, ami soha nem egy jó jel. Emellett, ha mindig kihagyjátok a szexből az előjátékot, akkor megfosztjátok magatokat az előjáték intimitásától és örömeitől.

  1. Nem beszéltek szexről a partneretekkel 

Az élvezetes hancúrozások titka a hatékony kommunikáció. Egyikőtök sem gondolatolvasó, így, ha nem mondjátok el egymásnak az igényeiteket, akkor a másik nem fogja tudni, mit csináljon veled – és ez fordítva is így van. Ez hosszú kapcsolatoknál különösen igaz, mert valljuk be: az évek alatt mindenkinek változnak a szükségletei.

Lehet, hogy régebben azt imádtad a legjobban, amikor kedvesed leszop téged, de lehet, hogy most már összebújásra és több érzékiségre vágysz. Ezzel nincsen semmi baj, de a jó szexuális élethez elengedhetetlen, hogy erről beszéljetek.

  1. Mindig csak az egyik fél kezdeményez 

Ha azon kapod magad, hogy mindig te kezdeményezel, akkor lehetséges, hogy a párodnak van valami problémája, csak nem szedte össze magát hozzá, hogy beszéljetek róla. Különösen abban az esetben, ha régen nem volt rest felizgatni téged egy izzasztó menetre, de mostanában ez egyszer sem fordul elő.

Az eset fordított szituációban is igaz. Ha mindig a párod invitál az ágyba, érdemes lehet számot vetni arról, hogyan érzed magad a köztetek lévő intimtástól. Akármi is a helyzet, üljetek le, és beszéljétek meg a dolgot: vegyétek végig mi jó, mi nem, és min lehet változtatni.

  1. Az együttlétek után elnémultok

Általában az együttlétek közelebb hozzák egymáshoz a párokat. Ezért, ha szex után némaságba burkolóztok, könnyen lehet, hogy nem vagytok elég nyitottak egymás felé. Különösen akkor, ha problémák merültek fel az aktus közben, és ezt egyikőtök sem hozza fel.

Most, hogy átbeszéltünk pár figyelmeztető jelet az ellaposodott szexuális életre, jöjjön pár tipp a megfűszerezésére:

 

 

Beszéljetek a szexről és a kapcsolatotokról 

Ez az első és leglényegesebb lépése annak, hogy jobbá tegyétek a szexuális életeteket. Nagyon fontos, hogy akármennyire nem kellemes, legyetek egymással őszinték.

Inkább mondjátok ki, mi zavar a jelenlegi intimitásotokban, minthogy rámenjen a kapcsolatotok a szenvedély hiányára. Továbbá legyetek nyitottak a másik a másik ötleteire, mert maximum kipróbáljátok egyszer és nem jön be. De ha bejön, akkor feledhetetlen orgazmusokban részesíthetitek a másikat - és magatokat 

Cserélgessétek a pozíciókat

Az ágyban általában mindig megvan a kicsit dominánsabb és a kicsit alárendeltebb fél. Ám több izgalmat vihet a szexuális életetekbe, ha kicsit megcserélitek a szerepeket. Te szoktál irányítani? Ha vevő vagy rá, akkor most add át a barátnődnek a gyeplőt.

Hogy hogyan? Beszélgessetek arról, hogy kipróbálnád azt, milyen, amikor ő dominál téged. Mondd el neki, mit jelent neked ez a szerep, és bátorítsd rá, hogy kipróbáljátok. Ez nem kell egy ilyen “komoly fejjel leülünk az asztalhoz és diplomatikusan megbeszéljük” dolog legyen, akár flörtölős hangvételben is előadhatod neki.

Viszont, ha látod, hogy egyáltalán nem vevő rá, akkor nem kell erőltetni. Vannak még más módszerek is a lehengerlő éjszakák elérésére.

Csatlakozz hozzá a zuhanyban! 

Több cikkünkben is volt szó a zuhanyzó szexről, nem hiába. Az egyik legsűrűbb fantáziák közé tartozik a fürdőszobában való huncutkodás, ami nem is kell szex legyen. Akár megállhat a dolog ott, hogy érzékien átmosod a testét vagy észvesztően kinyalod őt. Ha esetleg mégis többre vágynátok a fürdés közben, akkor itt adtunk pár tippet a fenomenális zuhanyzószexhez.

Beszélgessetek egymás fantáziáiról! 

Kellemetlennek tartod a fantáziálásokat? Ezzel nincs semmi baj, mindenki annak tartja a sajátjait. Viszont abban megegyezhetünk, hogy izgatóak is egy időben. Ezért merítkezni belőlük egyáltalán nem hülyeség.

Nem is kell részletpontosan kipróbálni őket. Már az is javíthat a szexuális életetek minőségén, ha beszéltek róla vagy inspirálódtok belőlük.

De azt fontos megjegyezni, hogy tényleg légy nyitott a párod képzelgéseire. Ugyanis, ha azt látja rajtad, hogy elutasítod őket, akkor az még rosszabbá teheti a helyzetet. Ezzel nem azt mondjuk, hogy nem mondhatsz a kipróbálsukra nemet, de mindenképp tapintatosan tedd.

Vessetek be pár játékszert

Tudjuk, nem is gondoltad volna, hogy egy szex játék bolt ezt fogja tanácsolni neked. De most viccen kívül, a szex játékok tökéletesek arra, hogy megtörjétek a hétköznapi rutint. Már egy egyszerű vibrátor használatával is olyan élvezeteket tudtok elérni egymáson, ami felfrissítheti a kapcsolatotokat.

És akkor még nem beszéltünk olyan finomságokról, mint a gésa tojásokról, klitorisz/bimbó pumpákról vagy a vibrogyűrűkről, péniszköpenyekről, prosztataizgatókról, és még sorolhatnánk tovább az izgató játékszereket.

Az a jó ezekben az eszközökben, hogy nagyon sokfélék, emiatt biztos megtaláljátok a hozzátok illőt. Viszont azt fontosnak tartjuk elmondani, hogy nem szabad abba a hibába esnünk, hogy a játékszerekre helyezzük a teljes fókuszt.

A szexjátékokat úgy lehet legjobban kihasználni, hogy csak egy kis fűszerként jelenik meg az aktusokban. Hiszen, ha teljesen rájuk hagyatkozunk, akkor rövid időn belül újra ellaposodhatnak az együttlétek.

Ti már a pároddal keresztülmentetek egy ellaposodott szex időszakon? Hogyan vészeltétek át? Írd meg a kommentszekcióban!

Véleményed