A spermiumszám növelése, avagy hogyan lehet több spermám?

Írta Szexvital.hu 2019-01-10 0 Hozzászólás

Egyre többször találkozunk mostanában a címben is szereplő kérdéssel, mivel egyre inkább foglalkoztatja a férfiakat a téma. Lássuk, hogy milyen praktikák segíthetnek a nagyobb mennyiségű sperma elérésében, mi a válasz a nagy kérdésre: hogyan lehet több spermám?

Az alapvető probléma onnan ered, hogy a férfiak jelentős százaléka nézett már, vagy rendszeresen néz pornó filmet, aminek az eltúlzott méretei és mennyiségei beépülnek a szex irányába támasztott elvárásaikba. Többeknél okoz komoly gondokat az ennek való megfelelni vágyás, majd, ha ez nem teljesül, akkor jöhet létre a lelki betegség, esetleg kisebbségi komplexus. Pedig a szexben élvezeti szempontból nem nagyon van szerepe a mennyiségnek, sőt, a megtermékenyítés során is inkább a minőség számít. 

Az ondóban található spermiumok mennyisége abban az esetben számít igazán, ha nehezen jön össze a kívánt gyermekáldás, így különböző módon segíthetünk ennek a növelésében. Hiszen az ondó felépítése alapján az ondófolyadék nagyjából 5%-át teszik ki a spermiumok, a maradék 95% tápanyagot tartalmaz a számukra, valamint megóvja őket a petesejt felé vezető útjuk során. Egy átlag férfinak egy kilövellés alatt általában 3-5 milliliternyi mennyiség távozik a péniszéből. Ez csak 1,5 ml alatt tekintendő kevésnek. 

Hogyan lehet több spermám?

Az első és legkézenfekvőbb a táplálkozás és az életmód megváltoztatása. Értjük ez alatt, hogy próbáld mellőzni a gyorskaját, vagy a félkész, előre elkészített, feldolgozott ételeket. Ez azért is fontos, mert a különböző folyamatok során távozik belőlük minden, a szervezet számára hasznos tápanyag. Ide tartozik, hogy a hagyományos búzaliszt és az azzal készült termékek helyett fogyassz teljes kiőrlésű ételeket. A káros szenvedélyek, mint az alkohol és a dohányzás, szintén negatív hatással lehetnek az ondó mennyiségére. Az elegendő vitamin és ásványi anyagok fogyasztása is elengedhetetlen a nagyobb mennyiségű spermához. 

A hidratáció is éppen ilyen fontos, mivel, ha nem fogyasztasz elegendő vizet, akkor az csomóssá, és sűrűvé teszi az ondót, ami állagban elég lelombozó a partner számára. Nagyon fontos megemlítenünk, hogy az alkohol nem pótolja a vizet vagy a 100 százalékos gyümölcsleveket. Ha meleg van, vagy edzel, akkor különösen fontos, hogy még jobban megnöveld a folyadék bevitelt. Apropó testmozgás, az is elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Természetesen, mint mindenben, itt is fő a mértékletesség, nem szabad túlzásba esni, mert az sem hat jól az ondótermelésre. Például remek serkentő lehet a Kegel-gyakorlat napi szintű végzése, hiszen ez aktivizálja az altesti izmokat.

spermiumszam-novelese

A kiegyensúlyozott élethez fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Ez általában napi 8 órát kellene, hogy jelentsen. Persze az sem mindegy, hogy miben alszunk, hiszen a túl szűk ruhák közel sem segítik a herék működését, ahogy a túlzott meleg sem. Éppen ezért mindig nézd meg, hogy mit viselsz, akár a mindennapokban, akár az ágyban. 

Az önmegtartóztatás és a tested megfelelő ismeret is sokat segíthet abban, hogy több spermád legyen, mivel kutatások bizonyították, hogy az optimális gyakoriság a szex esetében 1-3 nap között van. Ugyanígy segítségedre lehet, ha kellő rutint szerzel az orgazmusod késleltetését illetően. Ez alatt azt értjük, hogy aktus közben a csúcspontig eljutva, az utolsó pillanatban visszafogod magad, hiszen ezzel azt az infót közvetíted a tested felé, hogy spermát kell, hogy termeljen, aminek következtében nőni fog a mennyiség. 

Ha pedig ezek nem lennének elegendők, akkor akad pár készítmény, aminek a segítségével növelheted a mennyiséget. Ilyen például a Cum Plus sperma növelő kapszula, ami egy étrendkiegészítő a sperma növelésére és a minőségének a javítására. 

A fentiekkel kapcsolatosan oszd meg velünk a véleményedet és észrevételeidet, vagy tedd fel kérdéseidet bátran az elérhetőségeinken, kollégáink készséggel válaszolnak!

Véleményed