Hüvelyizom erősítő gyakorlatok

Írta Szexvital.hu 2018-08-13 1 Hozzászólás

Miért lehet szükség hüvelyizom erősítő gyakorlatokra? Hogy kell ezeket elképzelni és kivitelezni? Kielégítőbb és jobb lehet a szexuális életünk tőle? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Miért van szükség a hüvelyizom erősítő gyakorlatokra?

Mint minden izom, így a hüvelyizom is időnként erősítésre szorul. Ilyen esetek például, ha vizeletcsepegést tapasztalunk, hüvelyi szülés után, amikor a PC-izmok, azaz a medencefenék izmai nem elég feszesek. Ezekben az esetekben nagyon fontos, hogy megtanuljuk kedvünk szerint megfeszíteni és elernyeszteni ezeket az izmokat, hiszen ezáltal erősödnek és szüntetik meg a fenti problémákat. Ezeken felül számtalan dologban segítenek, mint például: 

  • a hüvelyi orgazmus elérésében, annak fokozásában és intenzitásában, 
  • a férfi partnernek különös örömöt okoz. Vegyük például a keleti nőket, akik ezeket a praktikákat kisgyermek koruktól tanulják és gyakorolják gésagolyók segítségével.
  • vaginizmus esetén, amikor a behatolás lehetetlenné válik, annyira görcsösek a hüvelyizmok.
  • hüvelyi szülésnél nagyon jó, ha a nő el tudja lazítani a hüvelyizmait, amikor azt kívánja a szituáció, valamint képes toló, préselő mozdulatokat végezni vele.
  • végül, de nem utolsó sorban szülés után, mikor vissza akarja nyerni a hüvelyének feszességét, rugalmasságát. 

Hogyan működik, mit kell csinálni?

A férfi Kegel-gyakorlatok már nem ismeretlenek, hiszen már írtunk róluk. Nézzük hogyan működik mindez nők esetén.

Első lépésként próbáljuk meg pisilés közben elállítani a folyamot. Ez azért becsapós, mert, ha nem kell annyira, akkor simán, gyorsan megy, azonnali a sikerélmény. Igen ám, de ha sürgetőbb az inger, akkor már valamivel nehezebb megfeszíteni a medencefenék izmokat. Ez a módszer azért hasznos, mert látjuk, hogy siker koronázza-e a próbálkozást, vagy sem. 

Ha ez megy, akkor már próbálkozhatunk „szárazon” is, vagyis hanyattfekszünk és arra koncentrálunk, hogy megfeszítsük a végbél-húgycső-hüvely izmokat. 3 másodpercig megfeszítjük, majd 3 másodpercre elernyesztjük és ezt megismételjük harmincszor. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor csinálhatjuk akár meztelenül is, és a saját ujjunkra szorítunk rá. Ezzel a módszerrel, ha nem is látjuk, de érezzük a hatást. Később akár 10 másodpercre is képesek leszünk összeszorítani a hüvelyizmainkat. Ha már tudatosítottuk magunkban, hogy hol is keressük ezeket az izmokat, rá fogunk jönni, hogy mennyi örömet fog okozni nekünk. 

Az alábbi képen láthatod a különbséget a gyenge és az erős hüvelyizom között:

huvelyizom-erosito-gyakorlatok

Ha a fentiek már mennek, akkor nyugodtan gyakorolhatunk gésagolyókkal is. Ezeket síkosítóval be kell kenni, majd a hüvelybe helyezni. Először érdemes fekve gyakorolni és megszorítani, benn tartani őket, majd kizárólag a hüvelyizmok segítségével kitolni őket, majd szívó mozgást produkálva visszaszívni, mozgatni. Ezek rendkívül sok gyakorlást igényelnek, de megéri! Később jöhetnek ezek a gyakorlatok állva, sétálva is, igyekezzünk megmozdítani őket a hüvelyben. 

Mint említettük, a gyakorlás elengedhetetlen, igyekezzünk naponta többször is elvégezni. Persze itt jöhet a kérdés, hogy mégis hogyan és mikor, hiszen napközben dolgozunk, folyamatos mozgásban vagyunk, nincs lehetőség elvonulni. Szerencsére a Kegel-gyakorlatok nem igényelnek semmilyen különleges segédeszközt, ruházatot, ezért bárhol, bármikor elvégezhetőek a nap bármely szakában. Arra azért érdemes figyelni, hogy az arcunkra ne üljön ki a koncentráció, mivel az különös és kínos kérdésekre adhat okot.

Előfordulhat, hogy a fentiek ismerete nem elegendő a tökéletes eredmény eléréséhez, ezért javasoljuk, hogy ha testreszabott gyakorlatsort szeretnétek a partnereddel, mindenképp keressetek fel egy szakembert. Teljen sok örömötök a Kegel-gyakorlatok elsajátításában!

1 Hozzászólás

Varga Veronika:
2020-08-21, 10:20:20, Szexvital.hu
Válasz

Üdvözlőm. Szeretnék szakember segítségét kérni. Tud ebben segíteni?

Véleményed