5 betegség, amire a szex gyógyír lehet

Írta Szexvital.hu 2019-08-15 0 Hozzászólás

A szex csodálatos dolog! Két ember közös testi játéka, ami pótolhatatlan élményt ad, egetrengető orgazmust, de hogy még gyógyítson is? Ezután garantáltan több kúraszerű alkalmat iktatsz majd be az életmódodba!

Biztosan találkoztál már a szex pozitív hatásaival, hiszen számos médium taglalja, hogy jót tesz a vérkeringésnek, levezeti a stresszt vagy éppen felveszi a harcot a depresszióval és a többi. A szex során a testünk eleve másképp működik, méghozzá kölcsönhatásban valaki máséval (kivéve, ha a játék önmagunk felé irányul). A felhevült fizikai aktivitás és az eufórikus mentális állapot mellé a hormonok is jóval hevesebben dolgoznak, mint általában. 

Sokan azt vallják, hogy a hosszú élet titka a rendszeres szex, hogy számos panaszra gyógyír… De vajon mi az igaz ebből? Utánajártunk, hogy a szervezetünket miként gyógyítja a rendszeres nemi élet, illetve milyen pozitív hatásai vannak a gyönyörön kívül a testünket illetően. 

Tartalomjegyzék:

Megfázás, influenza

Prosztata és emlőrák

Preeclampsia kialakulása

Vesekő

Fejfájás, migrén

Milyen konkrét betegségek ellen jó a szex? 

Megfázás, influenza 

Amikor utolér a láz, a torokfájás és az ízületi fájdalom te is automatikusan a gyógyszerek után nyúlsz? Pedig sokkal természetesebb módszerrel is leküzdheted a betegséget, és még az immunrendszeredet is megerősítheted. A Wilkes Egyetemen kutatói megfigyelték, hogy akik hetente legalább egyszer, de inkább kétszer élnek nemi életet sokkal több antitesttel rendelkeznek. Az úgynevezett immunoglobulin nevű anyag, rövidebb nevén pedig az IgA, ami a betegségek, vírusok és baktériumok elleni első védvonalat jelenti, a rendszeresen szeretkező egyének testében több termelődött 30%-al, mint akik kevésbé aktívak az ágyban. Egy szóval, ha már túl vagy a kritikus néhány napon, bátran próbálkozz egy kis hancúrral hidd el, jót fog tenni! 

Prosztata és emlőrák 

Természetesen nem azt állítjuk, hogy a szex lenne a rák ellenszere, viszont hatásos megelőző tevékenységnek bizonyult az American Medical Association Journal felmérései szerint. A férfiakat nagy százalékban fenyegeti ötven éves kor felett a prosztatarák, viszont havi 21 ejakulációval jóval kisebb lesz ennek az esélye. A hangsúly az orgazmuson van, vagyis a spermiumok gyakori távozásán és újratermelődésén, mindegy, hogy közösüléssel, maszturbációval vagy magömléssel történik meg a mámoros folyamat

A nők és az emlőrák esetében nem sikerült még logikai kapcsolatot találni a két tény között, viszont statisztikailag kimutatható, hogy a vaginális együttlétek nagyságával csökken a megbetegedések esélye, állítja Dr. Irwin Goldstein szexualitásra specializálódott orvos. 

Preeclampsia kialakulása

Az első ránézésre ijesztően hangzó betegség valóban nem veszélytelen pláne, hogy hétköznapi nevén terhességi mérgezésnek hívják. Az állapotos nők 5-7%-át érinti ez a probléma, ami a 22. hét után jelentkezik az érintettek körében. A szervezetben ilyenkor magas vérnyomás tombol, valamint megnövekedik a proteinürités. Súlyos esetben szervelégtelenség is bekövetkezhet, ami leginkább a vesét és a májat érinti. A terhesség alatti anyai halálozások egyik fő kiváltó oka, ezért érdemes résen lenni a baba várása alatt még akkor is, ha igen ritka betegségről van szó. 
És hogy jön mindehhez a szex? Holland tudósok bizonyították, hogy azok a nők, akiknek rendszeresen spermium kerül a szervezetükbe - akár vaginális módon, de ide tartozik az orális szex is - szignifikánsan csökken a preeclampsia esélye. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a hímivarsejtek kezelik a tüneteket, ezért mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ám megelőző jelleggel úgy tűnik működik! 

Vesekő 

Újabb meglepő tény a szexről, hogy segíti a vesekő átjutását, pontosabban spontán kijutását a szervezetből. A vesékben vagy a húgyutakban képződő kemény, kristályos ásványi anyagból álló vesekő pokoli fájdalmat jelent a birtokosának, amit sokszor csak az orvos tud hatékonyan eltávolítani. Ellenben, ha nem olyan nagy méretű a vesekő vagy még éppen vársz az időpontodra töltsd el kellemesen és hasznosan az idődet: Az orgazmus bizonyítottan elősegíti a spontán átjutást, amihez hetente háromszor/négyszer szükséges eljutni a csúcsra. Nem is olyan rossz házi feladat, igaz? 

Fejfájás, migrén

Jön egy front és már nyúlsz is az Advilért? Ezek után biztosan kreatívabban fogod elűzni a hasogató fájdalmat a fejedből, ugyanis a Münsteri Egyetem Neurológiai Tanszékének kutatói 1000 mintás kérdőívvel jártak utána az igazságnak. Az eredményekből kiderült, hogy a klaszter fejfájásra panaszkodók a szexuális aktus, esetleg bekövetkező orgazmus során 91%-ban mérséklődött a panasz, míg a migréntől szenvedők esetében ez az arány 60% lett

Ennek fő oka az szex során termelődő oxitocin hormon, amit más néven boldogsághormonként is emlegetnek. Túltengése során a test fájdalomküszöbe egészen megváltozik. Egy másik kutatás során az önkéntesek egyik felével oxitocin hormont lélegeztettek be, majd meg kellett szúrni az ujjukat. Akik kaptak a hormonból, sokkal kevésbé, körülbelül fele annyira panaszkodtak fájdalomra, mint akik nem kaptak extra hormont. 

Jól látható a szex pozitív hatása az életünkre, nem véletlenül tartozik az alapvető fizikai szükségleteink közé. A fent említett komolyabb problémák mellett sokkal több, kevésbé súlyos problémára jelenthet a nemi élet megoldást, amiből hoztunk még néhány példát: 

Növeli a libidót: A szabályrendszer nagyon egyszerű: a több szex jobb szexet eredményez, ami után a libidó emelkedik és kialakul egy rendszeres nemi vágy. Sok pár életében nincs elegendő hálószobai élmény, a megoldás pedig a legtöbb esetben csupán a holtponton való átbillenés volna. 
Csökkenti az inkontinencia esélyét: A nők 30%-át érintik időskori vizelettartási gondok. A szex, illetve az orgazmus során a rendszeresen összehúzódó izmok megerősítik a medence tájékát, ezért sokkal tovább megőrzi a test a rugalmasságát. 
Fogyaszt: Viszonylag köztudott tény, hogy a szex a sok testmozgásnak, izzadásnak hála kalóriát éget el, egész pontosan percenként ötöt. Ez néggyel több, amit a tévézéssel el lehet égetni. 
Csökkenti a fájdalmat: Fent már említettük a migrénes panaszok megszűnését, ám kiderült az is, hogy a vaginális stimuláció lényegesen csökkenti a hát és lábfájdalmat, a maszturbáció pedig segít a menstruációs görcsök és az ízületi fájdalmak ellen. 
Jobb alvást biztosít: Biztos te is tapasztaltad már, hogy te vagy a párod orgazmus után gyakran elalszotok. Ennek oka a prolaktin nevű hormon, ami a kielégülés során termelődik, és amíg nem áll vissza a normális szintjére a szervezetben, addig tart az álmosság is. 

Reméljük, hogy megjött a kedved a szexuális életed színesítésére, hiszen amellett, hogy az egyik legjobb dolog a világon láthatod, hogy saját magadnak is jót teszel vele. Testileg és lelkileg egyaránt! Ugyan a szex nem úgy létszüksége egy embernek, mint az evés, az ivás vagy akár az alvás, viszont itt a bizonyíték, hogy számtalan dologra kihat, legyen szó szervi működésről, hangulatról, hormonháztartásról vagy bármiről, ami a testünkben történik. 

Ha tetszett a cikkünk, akkor nézz körül a termékeink között, mivel tudnád feldobni az otthoni együttléteket! 

Véleményed