10 furcsa szexuális szokás a világ minden tájáról

Írta Szexvital.hu 2019-07-10 0 Hozzászólás

Azt gondoltad, hogy az ostor extrának számít? Esetleg, hogy a homoszexualitás deviáns? Hogy a lábfétis különleges? Nos számos olyan szexuális szokás létezett, és a mai napig is létezik szerte a világon, amitől tátva marad a szánk! Készen állsz egy kis szexuális kalandozásra a Föld körül?

Az emberiség szexualitása szorosan összefonódik a kultúrával. Minden korban, helyszínen, és társadalomban más szokások uralkodnak, ez teszi a világunkat ilyen sokszínűvé és változatossá. Ahogyan a festészetet, az irodalmat, az építészetet, úgy befolyásolták a külső tényezők a szexualitás alakulását, fejlődését is. Voltak idők, amikor a szexet szégyenteljes dolognak tartották, beszélni is tilos volt róla, mára pedig a média ontja magából az ezzel kapcsolatos tartalmakat. Mindenki számára elérhető nagy mennyiségben mindennemű szex, felszínre bukkantak az aberrációk, fétisek és mániák, viszont még mindig számos olyan hagyományról nem tudunk, amitől leesik az állunk! Egy része ugyan már kikopott, de néhány szokást még a mai napig tartanak: 

1. A történelmi pedofil Görögország 

Kezdjük egy régmúlt történettel: a görögök az európai kultúra bölcsőjének tartották magukat, ám ennél jóval több mindennek volt az országuk a melegágya. Akkoriban volt idő, hogy úgy gondolták, a nő csak a szüléshez kell, már-már egy eszköz, egyébként pedig két férfi szerethette csak egymást igazán. Ha ez nem lett volna elég, akkor a fiatal fiúkat – korukat aszerint határozták meg, hogy kinőtt-e már a szakálluk - idősebb “mentorokhoz” küldték, akik a szerelem művészetét tanították nekik. Igen, ez azt jelenti, hogy bármit csinálhattak a fiatal srácokkal, a szexualitás minden értelmében. Külön szavuk is volt erre: paiderastia. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjenek mennyi földi jóról mondanak le emiatt a szokás miatt, így a nők szerencsére hamar visszanyerték a megbecsülésüket a hálószobában.

2. Tropdiander törzsnél korán kezdik az ágyba bújást

A történelmi ízelítő után vándoroljunk az afrikai törzsek világába, ahol egészen sokáig uralkodtak különös szexuális szokások, sok helyen még ma is eszerint élnek az ottani emberek. Az említett Tropdiander törzsnél a nemi életet a lányok előbb kezdik, mint az ma megszokott, pontosabban körülbelül hatéves koruktól fogva már fel is térképezik az intimitás különböző bugyrait. A fiúk később, 7-10 évesen kezdik a szexet, ami akárhogy is nézzük egészségtelenül korán van. 

10-furcsa-szexualis-szokas-1

3. A családon belül minden közös 

Nepál bizonyos területein az a szokás uralkodik, hogy két fiúra (vagyis egy fiútestvérre) egy asszony jut. Ennek két oka is van: kevés a nő az országban, gazdasági szempontból pedig azért előnyös, mert a családi vagyon és a föld kevésbé tud szétoszlani. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ez mennyi viszályt szított családon belül, hiszen a féltékenységet nehéz lehetett kiküszöbölni ennél az édeshármas felállásnál.

4. Közép-afrikai közjó 

Sokkoló, ahogy az afrikai törzsek tagjai bánnak egymással. Az ország középső felén elterjedt hiedelem, hogy a női nemi szerv kiszívja a férfiakból az erőt, ezért nem is igen szexelhetnek az ott élők. Ha mégis házasságra kerül a sor, akkor az ifjú menyecskét felfektetik egy asztalra, majd felsorakoznak előtte a törzs férfitagjai. Mindenki közösül a szerencsétlen asszonnyal, utoljára kerül sorra a férje, ezzel biztosítva, hogy a nejének a nemi szerve nincs veszéllyel az életenergiájára. Megdöbbentő, hogy amíg itthon a szex energiát ad, más országokban egy bűnös élvezetnek számít.

5. Maszáj vendégszeretet 

Aki olvasta az Afrikai szeretők című könyvet az tudja, hogy a maszáj népnek vannak sajátos beidegződései. Egy messziről jött maszáj idegent például a nők előszeretettel ajándékozzák meg szolgálataikkal, akár egyszerre több szimpatikus hölggyel is szeretkezhet a szerencsés útonálló. Amennyiben esetleg egyikük teherbe is esik, akkor az egész falu boldogan ünnepel, ugyanis ezzel próbálják frissíteni a génállományukat, tehát kijelenthetjük, hogy a kellemeset a hasznossal elven működnek a helyiek.

6. Szex az anyós előtt

Képzeld csak bele magad a szituációba, nem fognak elkerülni a rémálmok! Kolumbiában van egy olyan néphagyomány, miszerint a friss házasok első szeretkezését az anyós személyesen végig nézheti, ha akarja. Ma már azért kevésbé élnek ezzel a lehetőséggel a családok, de elképzelni is fáj, hogy az anyósod ott kukkol a nászéjszakán egy sarokban, nem igaz? Nincs elég gond így is az anyósokkal? 

7. Hongkongi horror

Ezt őszintén nehéz elhinni, hogy a mai napig így van, viszont az a hír járja, hogy Hongkongban, ha egy nő rajtakapja a férjét, ahogy egy másik nővel szexel, akkor a megcsalásért a sértett feleség megölheti a csalfa férjet. A törvény azt is kimondja, hogy mindezt csakis a két kezével teheti meg, a harmadik személlyel akár késsel vagy pisztollyal is végezhet. Vajon ezért olyan kevés a válás a térségben?

10-furcsa-szexualis-szokas-2

8. Prűd Amerika

Ugyan már nem tartják be őket, de korábban elég meglepő szexuális megkötések nehezítették az amerikaiak örömszerzését. Arizonában a játékszerek mennyiségébe szóltak bele, ugyanis kettőnél több nem lehetett egy háztartásban, míg Coloradoban tilos volt alvó asszonyt megcsókolni. Nem mondom, hogy nem fúrja az oldalamat a kíváncsiság, ezt vajon miért rendelték el… 

9. Pápua-szigeti szolidaritás 

Ismét egy törzs különös életébe nyerhetünk betekintést: a Sambiáknál ugyanis a fiúkat hét éves korukban elválasztják a családjuktól és innentől fogva 10 éven át kizárólag férfiak között élhetnek elkülönítve. Ez idő alatt annyi nádcukrot esznek, hogy havonta orrvérzést idézzenek elő maguknál, ezzel is gondolva nő társaik megpróbáltatásaira, vagyis a menstruációra. Ha ez nem lenne elég fura, akkor azt is elárulom, hogy a fiatal fiúk kénytelenek az idősebbek spermáját fogyasztani ez alatt az egy évtized alatt, hogy a szükséges vitamin mennyiséget bevigyék a szervezetükbe. Ez a hagyomány a mai napig nem kopott ki a kultúrájukból. 

10. Ha Haiti, akkor orgia 

Van egy igen népszerű hely Haitin, ahol egy varázslatos vízesés várja a turistákat. Saut d’Eau viszont érdekes helyszínné változik júliusban, ugyanis ilyenkor ide özönlenek a vudu hívők, hogy együtt ünnepeljenek. Ez a fajta rituálé egy hatalmas orgiába szokott torkollni, mindenki mindenkivel szexel alapon. A rosszabb oldala a dolognak, hogy ilyenkor általában állatokat is feláldoznak, akiknek a testét aztán a vízbe dobálják. 

Kihagytunk valamit? Írd meg az oldal alján hozzászólásban, ha Te is hallottál már furcsa szexuális szokásokról!

Véleményed