Beszéljünk egy kicsit a vagináról – 10 csodálatos tulajdonság, amiért neked is ez lesz a kedvenc testrés(z)ed

Írta Szexvital.hu 2020-06-05 0 Hozzászólás

Vannak olyan testrészeink, amiknek kicsit nagyobb figyelmet szoktunk szentelni az átlagosnál, hiszen elég nagy teret engednek a fantáziának és az erotikus képzelgéseknek. Ezek általában a szemmel jól látható külső nemi szervek, mint amilyen egy hetyke, kerek női mell lehet és természetesen a formás férfi hátsó ellen sem sok panasz szokott beérkezni. Mindenesetre, azért ne feledkezzünk meg az olyan ruhával ideig-óráig rejtett, felfedezésre vágyó testrészekről sem, mint amilyen például a vagina. Végül is, van néhány olyan tulajdonsága, ami egyenesen lenyűgözővé teszi ezt a minek is nevezzük... örömforrást!

Egyébként annak ellenére, hogy a vagina mekkora szerepet játszik mind a nő, mind a férfi életében, szinte még mindig tabutémának számít. Pironkodva emlegeti mindkét nem, ha szóba kerül, hogy talán valami nem stimmel „odalent”. Emellett azt is mélyen magunkba zárjuk, ha esetleg nem jön össze a várva várt hüvelyi orgazmus, vagy aggasztónak találjuk, ha megváltozott a vagina színe.

Ha jobban belegondolunk, még igazán jó szavunk sincs rá, hiszen a hüvely túl hivatalos, a punci és a pina nem mindenkinek jön szívesen a szájára, a vaginát meg gyakran összekeverik a vulvával, bár a kettő azért némileg különbözik egymástól. Főleg abban, hogy a vulva nemcsak a hüvelyt jelenti, inkább a külső női nemi szervek összességét takarja: a hüvelybemenetet, a nagyajkakat és a kisajkakat, a szeméremdombot, a csiklót, a szűzhártyát és persze a hüvelytornácot is.

 

 

De vissza a vaginához – számoljunk le a tabusítással

Így a XXI. század hajnalán talán már itt az ideje annak, hogy bátrabban beszéljünk a vagináról és leszámoljunk az őt érő-érintő sztereotípiákkal. Úgyhogy meg is ragadnánk az alkalmat, illetve a klaviatúrát és megismertetnénk veled 10 lenyűgöző tényt, amit a vagináról tudni érdemes. Akár van hüvelyed, akár csak élvezed azt, amit nyújthat.

Szóval jöjjön 10 tulajdonság, ami egyszerűen csodálatossá teszi a vaginát:

  1. Annyira rugalmas, hogy az már a csodával határos.

Egy átlagos vagina hossza valahol 6-10 cm között van, azonban szerencsére ez még nem zárja ki azt, hogy ennél nagyobb méretű péniszt is be tudjon fogadni. Ahogy a mostanában divatos mondás tartja: „idővel minden dugó megtalálja a maga palackocskáját”.

Úgyhogy kellően izgatott és nedves állapotában a hüvely az akár 15-20 cm hosszúságú anakonda befogadására is képes lehet úgy, hogy az aktus után nem kell végzetes tágulástól tartani: a remélhetőleg orgazmussal végződő szextett után ugyanis a vaginafal visszazsugorodik az eredeti méretére.

Ez egyébként már csak az is érdekes tény, mert időnként még a tampon felhelyezése is kellemetlen érzésekkel jár, kényelmetlennek és szűknek tűnhet a járat, ahová be kellene préselni nedvszívó alkalmatosságot a menzesz során. Azonban úgy látszik, hogy a kiválasztott pénisz(ek)nek VIP bánásmód jár. A gyerekszülésről nem is beszélve.

  1. Ó, igen! A gyerekszülés.

Ha már úgyis szóba került, intsünk be elegánsan a gólyának és ne menjünk el a gyerekszülés mellett sem. Hiszen bármennyire is hihetetlennek tűnik, de igaz: ezen az apró kis járaton tudjuk kipréselni magunkból szerelmünk gyümölcsét, a lenyelt dinnye- vagy cseresznyemagot, a várva várt utódot.

Többek között a vagina tágulási képességének köszönhető az a csoda, amit gyerekszülésnek hívunk. Igaz, a szülést követően 3-6 hónapra van szükség ahhoz, hogy többé-kevésbé minden visszarendeződjön a normál kerékvágásba, bár néhány változással azért számolni kell. Szóval, ha esetleg még nem éreznétek úgy, hogy itt lenne az ideje a gyerekvállalásnak, akkor menjetek (majdnem) biztosra és húzzatok gumit!

  1. Dobpergés: a vagina öntisztító

A hüvelyflórában ugyanis rengeteg baktérium található, de jelen esetben nem rossz: ezek többsége ugyanis úgynevezett laktobaktérium, ami megvédi a nemi szervet a gombás fertőzésekkel szemben. Éppen ezért a szakemberek azt javasolják, hogy érdemes a hüvely belső részét csak tiszta, meleg vízzel kiöblíteni, más egyéb kemikáliára nincsen szükség.

Főleg nem sima szappanra vagy tusfürdőre, mivel ezek a bőr 5.5 pH értékére lettek optimalizálva, ezzel szemben a vagina és a vulva pH értéke inkább a 3.7-4.8-as határértékek között mozog. Emiatt és ha szükségét érezzük valamiért az extra védelemnek, érdemes intim mosakodó gélekkel kényeztetni a nagy- és kisajkakat, valamint a csikló területét, míg a tényleges hüvelyöblítést maximum hetente 1 alkalommal ajánlott megtenni, hogy ne vágjuk taccsra a hüvelyflórát.

  1. A szűzhártya nem a szüzesség fokmérője

Főként azért, mert a hüvelybemenettől nem messze elhelyezkedő, félhold alakú vékony hártya nemcsak az első behatolás miatt szakadhat át, hanem akár már egy intenzívebb edzéstől, vagy biciklizés közben is. (Talán mégsem volt hülyeség a Csajok a csúcson?)

  1. A hüvely igencsak színes egyéniség

Elsősorban azért, mert a színe – valamint a nagy- és a kisajkaké is – különbözik a bőrünk színétől. De igazából nem ez benne a pláne, hanem az, hogy az aktus közben is képes a színváltoztatásra, mivel a szex során több vér koncentrálódik arra a területre, mint egyébként. Ennélfogva nem meglepő, hogy magához képest sötétebb lesz a színe, legalábbis néhány perc erejéig.

 

 

  1. A vagina változatos orgazmusforrás

Sajnos az tény, hogy a legtöbb nő nem képes pusztán a penetráció következtében hüvelyi orgazmusra, de ettől még ott áll előttünk a klitorális, és persze a többszörös orgazmus lehetősége is. Csak kell egy lelkes partner, akivel mindet ki lehet próbálni, esetleg egy párvibrátor segítségével… De persze te is a kezedbe veheted az irányítást egy kellemes csiklóizgatóval vagy vibrátorral.

  1. Ami egyszer bement, az ki is jön

Legyen az óvszer vagy tampon, vagy bármi más. A vaginának ugyanis megvannak a határai – leginkább a méhnyaknak köszönhetően –, amit még az elveszettnek hitt tárgyak sem tudnak átlépni. Éppen ezért, ha esetleg azt vennétek észre menet közben, hogy eltűnt a gumi, akkor próbálkozz meg néhány guggolással, ha nem éred el. De ha nem sikerül esetleg kiszedni a bent felejtett tampont vagy óvszert, akkor irány a nőgyógyász!

  1. A vagina az illatával beszél hozzánk

A vagina illatára – vagy mások szerint szagára – ugyanis nemcsak az elfogyasztott ételek, vagy a szexuális izgalom, esetleg az ovuláció van érezhető hatással. A megváltozott vagy erőteljesebb illat azt is jelezheti, ha felborult a hüvelyflóra egyensúlya, kialakult valamilyen bakteriális vagy gombás fertőzés. Vagyis a felsoroltak mellett, még a betegségekre-fertőzésekre is felhívja a figyelmet.

  1. A vaginád helyetted is flörtöl

Ugyanis a vagina is bocsát ki feromonokat, amik szavak nélkül jelezhetik a partner számára a felhívást az érzéki keringőre.

  1. Az orgazmus az egyik legjobb görcsoldó

Talán kissé furcsának vagy bizarrnak tűnhet a javaslat, de az orgazmus dopamint és szerotonint – vagyis boldogsághormont – szabadít fel a szervezetben, amiknek elég erős a fájdalomcsillapító hatása, ráadásul az orgazmus utóhatása az izmok görcsöktől bemerevedett izmok ellazításában is szerepet játszik. Szóval, ha esetleg nincs ellenedre a véres szex, akár még a menstruációs görcsöket is enyhíted vele.

+1 Fun fact: a vagina eredeti jelentése az, hogy kardhüvely. Találó hasonlat, nem igaz? Bár mondhatjuk úgy is, hogy aki kitalálta, nem a legélesebb kard a tokjában.

Véleményed