Így oldjátok a feszültséget, ha nem jön a várva várt erekció

Írta Szexvital.hu 2020-01-02 0 Hozzászólás

Vannak helyzetek, amikor bármilyen kitartóan is próbálkoztok, egyszerűen nem tudjátok csőre tölteni a fegyvert. Úgyhogy az orgazmust sem tudjátok megcélozni, ráadásul ami az este elején még szenvedélyes szexnek indult, az most mindkettőtök számára kínos szituációt eredményez. Amit azért kellő tapintattal és kreativitással, a helyén tudtok kezelni. Szó szerint és képletesen is.

Bár az általánosítás távol áll tőlünk, azért azzal a kijelentéssel talán nem lövünk nagyon mellé, hogy a legtöbb férfi attól fél a leginkább, ha esetleg egy sorsfordító estén csütörtököt mond a szerszáma. Amikor próbálkozhattok bárhogy, bármilyen hosszan, a barátnőd is bevethet számtalan praktikát, de egyszerűen nem vagytok képesek irányba állítani péniszedet.

Emiatt viszont roppant kényelmetlenül érzed magad te is és a párod is. Rögtön magadra veszed a problémát és ha nem is adsz neki hangot, de önostorozásba fogsz a petyhüdt hímtagod miatt. Egyszerűen bűntudatod lesz azért, hogy nem tudod kielégíteni a rád vágyó nőt és persze attól sem érzed magad jobban, hogy elkezd motoszkálni a tudatalattidban a kérdés: vajon elmondja-e a barátnőd ezt másoknak?

Ebben a zavart lelkiállapotban általában kihúzódsz az ágy szélére, vagy egyszerűen kisétálsz a szobából, hogy ne legyen számodra még kínosabb a helyzet. Pedig az igazság az, hogy ilyenkor a párod önbizalma is meginog, hiszen neki a kisördög azt súgja majd a fülébe, hogy nem elég kívánatos az erekciódhoz.

Pedig a tested nem egy gép, aminek már egy gombnyomásra működnie kell

Számtalan fizikai és lelki oka lehet annak, ha éppen nincs hadra fogható állapotban a legféltettebb kincsed.  Egy lehet közülük az életkor előrehaladtával a tesztoszteronszint csökkenése, de fiatalabb korban a stresszes életvitel, az alkohol és drogfogyasztás is okozhatja a problémát, ahogy például egy kihűlőfélben lévő kapcsolatban az érzelmek hiánya is szerepet játszhat benne.

Végül is az erectilis dysfunctio olyan átmeneti vagy tartós állapot, amikor aktus közben nem tudod elérni vagy fenntartani az erekciót. A szakemberek – szervi problémák esetén az urológusok és andrológusok, míg lelki okokra visszavezethető panaszoknál a szexuálpszichológusok – impotenciáról sosem beszélnek, hiszen nem szeretnék még jobban elmélyíteni a problématudatod és tovább fokozni az amúgy is tetőfokára hágott feszültséget.

Helyette inkább átmeneti vagy tartós erekciós zavarként nevezik meg ezt az áldatlan állapotot, amin néhány ügyes trükkel ti is segíthettek – persze csak abban az esetben igaz, ha nem valamilyen szervi panasz a merevedési zavar oka.

Így oldjátok a feszültséget, ha lankad a figyelem

Mivel a merevedési zavar elsősorban az önbizalmadra mér káros csapást, de ne menekülj el, inkább próbáld a visszájára fordítani a szituációt. Azt már ugyanis a Psychology Today is megírta[1], hogy a nőknek mindössze 25%-a képes hüvelyi orgazmusra, ezért nem biztos, hogy a péniszedre lesz szükséged ahhoz, hogy kielégíthesd a partnered.

Ha előfordulna veled a legrettegettebb rémálmod, akkor magadba fordulás és elzárkózás helyett próbálj ki valami egészen mást!

  1. Például vesd be az ujjaidat – ne fukarkodj velük, hiszen 2-3 ujjal behatolva a párod hüvelyébe, már a csúcsig röpítheted őt, sőt: felteheted a G-re az őt megillető pontot.
  2. Izgasd a csiklóját az ujjaiddal és/vagy a nyelveddel, hiszen ehhez nincs szükséged a hímvessződre. Ráadásul így biztosan nedvessé varázsolhatod a partnered álmát – végül is a nők 37%-a[2] csak a csiklóorgazmus által tudja megtapasztalni a gyönyört.
  3. De igazi mesterré válhatsz a szemében, ha kombinálod a két technikát: izgasd fel néhány nedves nyelvcsapással, majd az ujjadat helyezd kb. 6 centi mélyen a hüvelyébe, majd váltakozó intenzitással, körkörös vagy épp vertikális mozdulatokkal izgasd a vaginája falát, hogy néhány izgató perc után, könnyedén kitapinthasd a G-pontját. Ilyenkor csak úgy, az íze kedvéért nyalhatsz még egyet-kettőt a csiklóján, de közben gyakorolj nyomást a G-pontjára, hogy úgy érezze pisilnie kell – te ne állj meg, izgasd egészen addig, hogy szabadjára engedje a kéjnedvét! És merevedési zavar helyett máris a Squirtről, vagyis a női ejakulációról beszélünk.
  4. Ha nem jön össze a merevedés, helyezzetek nagyobb hangsúlyt az érzékekre: viselkedj dominánsabban és különböző szexjátékszerrel gondoskodj a te önbizalmadat is helyrezökkentő orgazmusáról. Vessetek be bátran vibrátort, foszd meg a látásától egy érzéki maszkkal, vagy csippents a mellbimbójára kellemes fájdalmat okozó bimbócsipeszt – közben pedig a nyelveddel és az ujjaiddal is dolgozhatsz rajta.
  5. Engedd át neki az iányítást: hagyd, hogy a párod is gondoskodhasson rólad például egy érzéki masszázzsal és kifejezhesse, hogy a döccenő ellenére is szeret téged.

Ezek a módszerek nemcsak a párod orgazmusáról gondoskodnak majd, hanem a te lelkednek is jót tesznek. Hiszen, ha látod a barátnőd arcára kiülő extázist, amit a szerszámgondok ellenére te okoztál neki, az a megcsappant önbizalmadat is a helyére billenti.

De persze potencianövelőket is bevethettek

A fentiek módszereken kívül vannak olyan természetes potencianövelők és mesterséges étrendkiegészítő készítmények, amik segítenek abban, hogy ismét büszkén ágaskodjon az az árbócrúd. A természetes potencianövelők közé tartozik például a ginzeng, a Gingko Biloba, a különböző potencianövelő teák, a zeller vagy épp a zöldspárga.

De ha biztosra mennél és szinte azonnal szeretnéd érezni a potencianövelő kirobbanó hatását, biztosabb, ha egy direkt erre a célra készített tablettával varázsolod bevetésre kész állapotba magad. Próbáld ki a Szuperhős tablettát, ami a visszajelzések alapján igencsak keménnyé tesz, ráadásul az erekció időtartamát is megnöveli.

Bárhogy is döntesz, bármelyik testrészedet is veted be, egy dologról ne feledkezz el: a megfelelő síkosításról. Ezek közül is választhatsz olyat, ami például a melegítő hatásával fokozhatja az élvezeteteket, de természetesen még számtalan fajta közül válogathattok. A lényeg úgyis az, hogy csússzon az, aminek csúsznia kell: az lehet a péniszed, de az ujjad is.

 
[1] psychologytoday.com; Michael Castleman M.A.: The Most Important Sexual Statistic - https://www.psychologytoday.com/us/blog/all-about-sex/200903/the-most-important-sexual-statistic
[2] tandofline.com; Debby Herbenick: Women's Experiences With Genital Touching, Sexual Pleasure, and Orgasm: Results From a U.S. Probability Sample of Women Ages 18 to 94 - https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0092623X.2017.1346530

Véleményed